Costa Blanca, Costa del Sol, Costa Cálida, Costa de la Luz, Mallorca

Södra Spanien kan stoltsera med Europas bästa klimat med garanterat underbara somrar och milda vintrar. Från norr till söder kommer du att finna våra bostadsområden som sträcker sig ut med Costa Blanca, Orihuela Costa, Costa Cálida, Costa de Almería och Costa del Sol.

Dessa medelhavskuster har ett enastående klimat med ca 320 soldagar per år och underbara öppna naturområden som inbjuder till avkoppling, friluftsliv och nöjen. Det moderna tjänsteutbudet och övriga infrastruktur som regionen förfogar över, innebär att du kan ta del i alla sorts aktiviteter som är karakteristiska för livsstilen vid Medelhavet.

På dessa orter kan vi erbjuda er lägenheter högt belägna med panoramautsikt eller direkt vid Medelhavet. Föredrar ni en villa har vi ett brett utbud av grundmodeller som med fördel kan anpassas individuellt efter egna behov och tomt som passar er bäst.

Costa del Sol, Costa de Almería, Costa Cálida och Costa Blanca har allt från stora turistområden till små avskilda pärlor. Den spanska Medelhavskusten är ett himmelrike av långa vänliga badstränder, vacker natur, behagligt väder, moderna faciliteter, nöjen, nattliv, fascinerande kultur och stort utbud av fritidsaktiviteter.

Välkommen att göra Spanien till en del av din livsstil!

COSTA BLANA

  • La Zenia

Ett område som sjuder av liv och rörelse. La Zenia tillhör den mest livfulla delen söder om Torrevieja. La Zenia räknas ofta som en del av Playa Flamenca; ett område där det är fullt fart året om med flera bra restauranger, barer och köpcentrum. La Zenia har dessutom ett fantastiskt läge, omgivet av flera härliga stränder och närhet till såväl grönområden som fritidsaktiviteter. Här gör den spanska charmen sig påmind och fristående hus blandar sig med lägenheter och bungalows. Området har blivit oerhört attraktivt, främst tack vare sitt perfekta läge mellan vita sandstränder som La Zenia Beach, Cala Capitan och Cabo Roig. Dessutom ligger Villamartin och Los Dolses i närheten med sina grönområden och möjligheter till golf. Här finns gott om nöjen, butiker och sevärdheter. Om du är golfintresserad är detta verkligen platsen för dig. I det direkta närområdet har du nämligen tillgång till flera fina och populära golfbanor.

På köpcentrumet Zenia Boulevard kommer du att hitta det mesta du behöver och letar efter. Zenia Boulevard innehåller inte mindre än 150 butiker att utforska. Barnen har dessutom sin egen del med karuseller, hoppborg och racerbilar. Så hit kan hela familjen återvända fler än en gång! När det kommer till restauranger finns det många alternativ, både spanska och internationella. I Zenia Boulevard finns fler bra restauranger med varierande menyer. Orten har goda kommunikationer, AP-7:an tar dig direkt till flygplatsen på 45 minuter och bussförbindelserna är bra längs hela kusten.

  • Calpe

Calpe, med Medelhavsklimat, har 3 180 timmars solsken per år, en genomsnittlig årstemperatur på 18 °C och endast 44 dagar om året med moln, vilket gör det till en idealisk plats att njuta av nära havet. Calpe har finkornig gyllene sand och kristallvatten, kluster av palmer och en förtjusande strandpromenad. Calpe har 14 stränder och vikar. Bortsett från solen är det också det perfekta stället för vattensporter, som dykning, fiske eller segling.

Den livliga strandpromenaden som vetter mot bostaden erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive restauranger, kaféer och glassbarer. Calpe är en stad som präglas med den valencianska kulturen.

Staden är full av kommersiella verksamheter som, förutom otaliga butiker bland annan bankområdet, köpcentret Calpe, Central Plaza, köpcentret Aitana och köpcentret Perlamar, Lidl, Mas y Mas, Mercadona och Consum. Dessutom finns på lördagsmorgnar i gamla stan en frukt- och grönsaksmarknad och på måndag, torsdag och lördag morgon finns en annan marknad inom området.

Skolor ligger inom en radie av 1,5 kilometer, liksom hälso- och sjukvården (både offentlig och privat) och stadshuset. Calpe har utmärkta kommunikationer med tåg och buss. Den smalspåriga järnvägen (Trenet de la Marina) som går längs kusten från Alicante till Denia har en station i Calpe. Det finns en vanlig buss service som förbinder staden med andra städer i provinserna Alicante och Valencia, liksom med Madrid och Barcelona. Den internationella flygplatsen Altet, Alicante, ligger 70 kilometer bort.

För dem som gillar golf finns det flera möjligheter. 18-håls Villaitana, Sierra Cortina-golfbanan och 9-håls Las Rejas golfklubb ligger inom en radie på bara 4 kilometer och i närliggande städer har du Don Cayo i Altea Hills, Bonalba i Mutxamiel och Golf Ifach i Calpe.

Calpe har även marinor som fiskehamnen och Calpe Royal Yacht Club vid foten av den imponerande klippan Peñón de Ifach, medan Puerto Blanco Yacht Club ligger cirka 3 kilometer söderut.

COSTA DEL SOL

Costa del Sol är ett område som är känt över hela världen för sina golfbanor, 33 fungerande golfbanor. Området har en väl etablerad infrastruktur, med ett stort vägnät, tågförbindelser och den nyligen utökade Malaga flygplats. Det har även snabbt förbindelse mellan Malaga och Madrid med snabbt tåg i ca 3 timmars resor.

Costa del Sol sträcker sig längs kusten i provinsen Málaga, en av de åtta provinser i Andalusien, från städerna Nerja i öst, till Estepona i väster, som ligger mellan den mindre kända Costa Tropical och Costa de la Luz. Detta område bestod en gång av enbart traditionella vitkalkade andalusiska byar, som ligger längs kusten och inlandet, mot bakgrund av Sierra Blanca bergen. Staden Malaga och städerna Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, San Pedro de Alcantara, Estepona och Marbella är alla på denna kust.

Området upptäcktes först på 1970-talet och har sedan dess utvecklats till att bli en viktig internationell turism destination, inte bara på grund av dess vackra stränder och otaliga golfbanor, men också på grund av sitt arv och infrastruktur. Området omfattar nu en rad orter och förnöjelser som bildar ett band längs kusten, bestående av låga, vitkalkade villor och bostadsområden av flerbostadshus utformade i den lokala andalusisk stil.

Medan området är mest känt för staden Marbella, känd för att vara en lekplats för de rika, och för tankarna till sådana orter som Puerto Banús och Golden Mile, har Costa del Sol mycket annat att erbjuda, inklusive en uppsjö av världsklass golfbanor, breda sandstränder, nationalparker, skidorter och kulturella centrum av Malaga, med sin egen speciella arv.